Kakor och godis

Jesper och Eriks hemsida

 

 

Snart är det jul och Jesper och Erik har fullt upp. I går bakade de pepparkakor hemma hos Erik.

De bakade många fina pepparkakor med skojiga mått som är som ankare, fiskar, fyrar. Ett riktigt bra recept hade de också:

 

300 gr smör

5 del strösocker

1 dl sirap

2 msk mald kanel

1 msk mald ingefära

1 msk mald kryddnejlika

1 msk bikarbonat

2 dl kallt vatten

17 dl vetemjöl

 

Rör matfett, socker och sirap smidigt. Blanda i kryddor, bikarbonat och vatten. Häll i vattnet. Blanda i mjölet lite efter hand. Dela degen i fyra delar och lägg i kylskåpet. Degen blir snabbt varm och är lättare att kavla när den inte är så varm, så fram lite i taget. Det går fint att kavla ut den direkt på bakplåtspapper och på det sättet slipper du ta upp kakorna från bordet. Det blir tunna, knäckiga och mycket goda pepparkakor.

 

Lycka till med baket!

 

 

Copyright © All Rights Reserved.