Miljö

Jesper och Eriks hemsida

 

Miljö

♣ Det finns en hel del saker du kan göra för miljön. Det behöver inte vara jobbigt eller ta tid

 

♣ Släng inte något skräp på marken eller i havet. Ta med dig skräp hem eller släng skräp i papperskorgar.

 

♣ Sortera dina sopor om du kan. Ta vara på glas, burkar, papper, batterier och gå med detta till återvinningsstationen.

 

♣ Du behöver inte köpa allt nytt. Även om du gärna vill ha allt nytt så går det bra att köpa på loppis också. Särskilt om det bara är något som du skall använda någon enstaka gång. Du kan också låna av kompisar eller ha något ihop om det funkar. Varje sak som tillverkas sliter mycket på miljön. Det blir också mycket billigare att göra på detta vis.

 

♣ Stäng av vattnet när du borstar tänderna eller tvålar in dig i duschen. Allt vatten som åker ner i avloppet behöver renas på reningsverket och det kostar mycket pengar. Spola inte en massa vatten i onödan.

 

♣ Spola inte ned konstiga saker på toa. Allt som du spolar ner i toaletten kommer till reningsverket. Det är svårt och krångligt att rena vatten från alla möjliga konstiga saker som kommer till reningsverket.

 

♣ Om du bara skall en kort bit kan du gå dit, man behöver inte åka bil överallt. Om någon behöver följa dig, kan de också gå!

 

♣ I Sverige har vi friskt, rent vatten i vattenkranen. Köp inte flaskvatten som har transporterats långa sträckor helt I onödan.

 

♣ Släck ljuset när du går ut ur ett rum.

 

Copyright © All Rights Reserved.